Duurzaamheid


Wist je dat elke minuut een oppervlakte ter grootte van 36 voetbalvelden regenwoud worden gekapt? Deze jaarlijkse ontbossing van 15.000.000.000 bomen veroorzaakt 15%(!) van de wereldwijde CO2 uitstoot en heeft dus een significante impact op de klimaatverandering.

 

Ondanks het feit dat het printen van festivaltickets hier maar een minimaal deel van uitmaakt, is Dlayed verbaasd dat in 2017 nog steeds meer dan 90% van de festivalbezoekers papier en inkt verspillen door de tickets uit te printen. Dlayed is het eerste ticketplatform dat alleen mobiele tickets promoot en geprinte tickets slechts in enkele gevallen accepteert.

 

Dlayed wil mensen bewust maken van de negatieve effecten van printen op het milieu en via de innovatieve, creatieve en invloedrijke festivalbezoekers een gedragsverandering realiseren.

 

Dlayed kan op termijn niet succesvol zijn in een wereld die faalt.

 

Om te compenseren voor alle geprinte tickets in het verleden en onze wereld weer duurzaam te maken in de toekomst doneert Dlayed 5% van de omzet aan de stichting Trees for All. Trees for All is een erkende stichting dat een boom plaatst in het regenwoud van Bolivia voor elke gedoneerde €5.